Yogaveda

Studio en Bio

YOGA-OPLEIDING

Van jongs af aan gefascineerd door yoga. Naast de vele dansopleidingen een constante in mijn leven.

Diverse stages in binnen- en buitenland, waaronder een stage in Leh (Indië)  en pranayama stage bij Geeta Iyengar in Pune. (Indië)

workshops iyengar yoga bij:  Abhijata iyengar,  Lois Steinberg, Manouso manos, Raya Uma Datta,…

Lerarenopleiding Iyengar Zeeburg te Amsterdam (Nederland)

Referenties: Berber Schönholzer

Paschimottanasana was mijn eerste houding, want zo ben ik geboren. Een moeilijke bevalling weliswaar voor mijn mama, van wie ik reeds op vijfjarige leeftijd mijn eerste yogaboek kreeg. Zo ontdekte ik als kind op speelse wijze de beginselen van yoga. Als dochter van een imker-bioloog groeide ik op in een gezin waar ook heel wat aandacht werd geschonken aan een ecologische levensstijl en gezonde voeding.

Ook bewegen was mijn ding. Als kind danste ik door het leven. Dansen werd een ware passie. Zo startte ik op prille leeftijd van vijf jaar met een opleiding klassiek ballet, een dansstijl die ik heden ook nog beoefen. Wat me naast zelfexpressie hierin ten zeerste aanspreekt, is het leren beheersen van je lichaam en zo het ontwikkelen van een lichaamsbewustzijn. Op veertienjarige leeftijd kwam ik in contact met wushu. In diezelfde periode verslond ik tevens boeken over yogafilosofie.
Langzamerhand verbreedde ook mijn dansinteresse. Ik verdiepte mij in tal van dansstijlen waarvan de voornaamste zijn: hedendaagse dans, flamenco, Afrikaanse en Indische dans. Mijn dansmicrobe voerde mij naar Sevilla, India en tal van andere plaatsen in de wereld. In elk van deze dansstijlen leerde ik omgaan met energie en overgave en dit met respect voor je lichaam.
Naast dans bleef ik ook actief yoga beoefenen  waaronder Hatha-yoga, Vinyasa-yoga, … . Ook in India volgde ik een intensieve cursus yoga en een opleiding ayurveda.

In 2003 kwam ik  in contact met Iyengar-yoga. Iedere les voelde voor mij aan als thuiskomen, groeien en genieten. De weldaad die deze vorm van yoga mij intussen heeft geschonken, deed mij beslissen om mij verder te verdiepen in Iyengar-yoga.

Mijn lerarencertificaat behaalde ik aan het Iyengar yoga instituut in Zeeburg (Amsterdam) o.l.v. Berber Schönholzer. Ik vind het belangrijk om zelf te blijven oefenen als docent (minimum 3u per dag oefen ik zelf intensief yoga en ik geef minimum 3u per dag zelf les) Daarnaast mocht ik ook onderricht genieten van andere docenten zoals Pauline Daniëls, Uday Bhosale, Jane Orton, Cristina Libanori, Patrizia Semperboni, Lois Steinberg en vele anderen. Een paar jaar geleden volgde ik yoganushasanam, de intensieve pranayama workshop bij Geeta in Indië.
Ik ben dankbaar voor de groei die deze weg mij heeft geboden en nog steeds biedt; een weg die ik graag deel met jullie! Ik ben nu 13 jaar yogales aan het geven en kan er maar niet genoeg van krijgen.

Na tien jaar les yoga lessen geven in Ronse bouwden we onze eigen yogastudio. Zo kwam mijn wens uit om in een natuurlijke en gezellige omgeving mensen met yoga in contact te brengen.

 

Mieke